"Сърцераздирателно" е да виждаме как възрастни хора дават спестяванията си на телефонните измамници. Това призна премиерът Бойко Борисов на националното съвещание в Главна дирекция "Национална полиция", посветено на успешни реализации за противодействие на престъпления, свързани с телефонните измами, както и с трафика на наркотици.

Борисов със задоволство коментира успешната операция от вчера в Горна Оряховица, при която беше разбита група телефонни измамници от България, действала и в Румъния. По думите му вече службите залавят не само мулетата, а с цялата престъпна схема.

Премиерът заяви, че се надява да могат с отнети имоти от измамниците да могат да бъдат овъзмездени жертвите.

Припомняме, за първи път главният прокурор Сотир Цацаров коментира темата с ало измамниците. На националното съвещание в Главна дирекция "Национална полиция" Сотир Цацаров настоя освен арести и системни операции и за усилия и превенция, които се налагат вече от повтарящата се практика и размера на щетите.

Борисов заяви задоволство, че старата слабост на службите да се хвалят, вече е преодоляна.

Борисов хвали работата на спецслужбите

Борисов хвали работата на спецслужбите

По думите службите са се разработили

По думите на Борисов фактите и количествата задържани наркотици са налице и няма по-достоен отговор на критиките за работата на службите от тях.

Бойко Борисов отново посочи, че количествата задържани наркотици - хероин, синтетична дрога, тонове марихуана - са рекордни. За контрабандата се знае, че е свалена под 5%, похвали се премиерът.