Големият въпрос е защо Мартин Божанов - Нотариуса е бил бит, безсмислено е. Toва заяви директорът на Антикорупционния фонд Бойко Станкушев пред Нова телевизия.

По думите му районът, където бе убит Нотариуса, е високо охраняван.

"Мисля, че е имало заповед да бъде ликвидиран, за да не се разприказва. В момента, в който се е появил е бил хванат. Може би е трябвало да каже, преди да бъде убит, нещо, което е много важно. Или да даде нещо", допълни Бойко Станкушев.

Всичките тези институции, които съществуват без някакъв видим резултат от работата им, предстои да отговарят. Прекалено много сме им дали и по случая с Мартин Божанов, и по делото "Осемте джуджета". Трябва да започнат да разследват - свързани лица, клубове, коя е фирмата регистрирала клуба? Първата фирма е собственост на Божанов.

Станкушев добави, че трябва да се разпитат ръководители на специализирани звена.

"Слушах Бойко Рашков, който каза, че 2021 г. само няколко седмици след като става министър, е приел и изслушал съдия Цариградска, Ивайла Бакалова и Антикорупционния фонд. Когато сглобява картината, за да не се получи "теч в системата", пуска папката със събрана информация през деловодството на МВР и направо в ГДБОП. Но същия ден в една медия излиза информация какво се е говорило и какво се знае",каза той.

Николай Стайков, АКФ: А клубът на Нотариуса със златни карти за магистрати?

Николай Стайков, АКФ: А клубът на Нотариуса със златни карти за магистрати?

Мартин Божанов-Нотариуса беше собственик на частен клуб за магистрати