С настъпването на топли дни бракониерите и бракониерските набези значително са се увеличили.
Въпреки че окачвано по време на празниците инспекторите са извършили аналогично повече проверки, хванатите в нарушение са значителен брой.

14 акта за риболов по време на сезонната забрана са съставили инспекторите на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури в Разград.

Нарушенията са констатирани край яз. "Бели Лом" и вътрешни водоеми край Разград и Исперих. Проверки са извършвани и на яз. "Тича", но там не са открити нарушения.

Също през почивните дни проверки са извършени и от звената на ИАРА във Варненско.

В района на Камен бряг са извадени около 700 метра мрежи, а от Дуранкулашкото езеро - над 300 метра. На езеро "Вая" край Бургас са съставени 2 акта за осъществяване на риболов по време на забрана. На канала Поморие също са съставени 2 акта за нерегламентиран улов на риба и е конфискуван един винтер за улов на скариди.

Освен това инспекторите са проверили и търговската мрежа и пътни артерии за нерегламентирана продажба и превоз на незаконно уловена риба.

Шестдесет килограма бракониерска риба е задържана в Габрово и е дарена на Дома за юноши в града. На язовир „Жребчево" са иззети поставени от неизвестни лица мрежи, а уловената в тях риба е върната обратно във водоема.

Най-фрапираща е агресията на рибарите-нарушители в Монтана. При една от последните проверки на язовир „Огоста" бракониери нападат проверяващите, след което бягат и все още не са заловени.

Набезите на бракониерите продължават не на язовирите, а срещу самите инспектори. В продължение на няколко дни гумите на личните им автомобили се пукат редовно. Полицията в Монтана продължава да издирва нарушителите.

Проверките са били съвместно със служители от полицейски управления в страната