Невинен съм. Върху името ми бе лепнато петно, което аз ще изчистя. Това заяви пред bTV Александър Деянов (по-известен като SkilleR), брат на певицата Лилана, задържана за участие в организирана престъпна група за незаконно усвояване на евросредства.  

Деянов е управител на фирма бенефициент по проект за иновации в бийтбокса за 434 хиляди лева. Той води две дела за неизплатена част от средствата.

Той не знае как и зашо са спрени парите, но мисли, че "от българска страна станаха нещата".

Моята връзка със сестра ми е, че тя ми е сестра. Разбира се, помагала ми е с идеи, със съвета, тъй като тя разбира от бизнес", казва бийтбоксерът. "Знам, че в последно време много усърдно работиха по ТОЛ системите, АПИ, но не мога да бъда конкретен с какво точно са се занимавали. Знам, че много се бореха за това, шуми се сега за сигнали, които те са подавали, но това е, което знам", казва Скилър.

Припомняме, че Апелативният специализиран наказателен съд остави в ареста Лиляна Деянова и Мартин Димитров.

Оставиха в ареста певицата Лилана

Оставиха в ареста певицата Лилана

Имало опасност тя и Мартин Димитров да се укрият

Съдът потвърди, че от събраните до момента доказателства по досъдебното производство на Специализираната прокуратура срещу тях може да се изведе обосновано предположение те да са извършили престъпленията, за които са обвинени. Налице е и опасност те да се укрият и да извършат друго престъпление, се казва в съобщението.

Определението на Апелативния специализиран наказателен съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

На Деянов бе наложена парична гаранция от 50 000 лева.

На 26 април специализираният съд остави в ареста Лиляна Деянова и съдружника й Мартин Димитров.

При спецакция на СДВР и ДАНС бяха арестувани общо 7 души, сред които Мартин Димитров, Лилана и братът на певицата - бийтбоксърът Александър Деянов-SkilleR. Появи се информация, че операцията е свързана с делото срещу бизнесмена Васил Божков.

Лилана и съдружникът й остават в ареста

Лилана и съдружникът й остават в ареста

Братът на певицата излиза под гаранция...

След ареста им бе публикувано, че точно арестуваните са подали сигнал за спекулация с евросредства преди време.

Деянов твърди, че никога не се е срещал с Божков и двамата не се познават. Не е наясно и какви са отношенията му с Лилана.