Прокуратурата е повдигнала още обвинения на бизнесмена Васил Божков, с които стават общо 11. Едното обвинение е за търговия с влияние.

Новината съобщи говорителят на главния прокурор Сийка Милева по повод новите повдигнати обвинения на бизнесмена Васил Божков, който се намира в ОАЕ

Продължава да се извършва преводът на молбата за екстрадицията на Васил Божков, която надвишава 200 страници, обясни прокурор Милева. 

По-късно след заседание на парламентарната бюджетната комисия в отговор на журналистически въпрос дали е истина, че сметки на бизнесмена Васил Божков са били запорирани, министър Горанов каза, че прокуратурата е възложила данъчни проверки на фирми, свързани с бизнесмена Васил Божков. Проверки има и на самия Божков.

"Най-лесният и бърз отговор е данъчна тайна", каза Горанов, за да прекрати коментара си по темата.

Шефът на разузнаването на Русия е бил в ОАЕ, намекват за връзка с Божков

Шефът на разузнаването на Русия е бил в ОАЕ, намекват за връзка с Божков

Шейх Мохамед бен Рашид ал Мактум е разговарял със Сергей Наришкин

Припомняме, бизнесменът Васил Божков е с повдигнати обвинения за ръководител на организирана престъпна група, за принуда, опит за подкуп на длъжностно лице, подбудителство към престъпление по служба и др. Допълнително срещу Васил Божков започна разследване и по твърденията за изнасилвания и убийства - обвинения изречени от бивш бизнес-партньор пред медиите.

Отделно проверка се прави и на цялата колекция от антични предмети, собственост на Васил Божков.

Знае се, че в ОАЕ Васил Божков е бил с още един от обвинените с него, когато му е наложена мярка за задържане. Ден по-късно във Виена бе задържан и още един от обвинените по разследването в хазарта - бизнесменът Борис Бекяров.

Вчера прокуратурата претърси ресторанта на негов приближен - Александър Тумпаров.

Руснаци ходатайствали за Божков пред властите в ОАЕ да го пуснат от ареста

Руснаци ходатайствали за Божков пред властите в ОАЕ да го пуснат от ареста

Това показвала "оперативна информация"