Прокурори и полицаи претърсват ресторанта на столичния бул. "Цар Освободител". Той е на Александър Тумпаров, който е обвиняем с бизнесмена Васил Божков, пише "24 часа".

Тумпаров е в болница. Той е с парична гаранция от милион и половина лева. Срокът за нейното погасяване е 14 дни. Възможно е да обжалва гаранцията си.

Според държавното обвинение Александър Тумпаров, който е един от основателите на "Еврофутбол", е част от групата с лидер Васил Божков, ощетила държавата с 559 милиона лева.

Малко по-късно от Специализираната прокуратура потвърдиха, че правят разследване в заведение, собственост на дружество на Александър Тумпаров. Той е обвиняем за участие в организирана престъпна група, създадена за укриване на над 550 млн. лв. данъци и такси за лотарийни игри. Групата е ръководена от Васил Божков.

Припомняме, на 31 януари Васил Божков бе задържан в Обединените арабски емирства, като преди това му бяха повдигнати задочно 7 обвинения, издадена му беше Европейска заповед за арест и бе обявен за международно издирване, защото е напуснал границите на страната, тъй като се чувства застрашен. Веднага след потвърждаването на ареста главният прокурор Иван Гешев съобщи, че документите за екстрадицията ще започнат да се подготвят, но това обаче вече не е проблем на Българската държава.

Във Виена бе задържан и още един от обвинените по разследването в хазарта - бизнесменът Борис Бекяров.

Издирваният бизнесмен Александър Тумпаров е в болница с наложена гаранция от 1,5 млн. лв.

В ареста се намира и бившият председател на Комисията по хазарта Огнемир Митев. Предпоследният шеф на Комисията, който я оглавяваше по време на разкритията, Александър Георгиев бе освободен под гаранция от 40 000 лв., тъй като е оказал съдействие на разследващите органи.

На 11 февруари съдът постанови мярка за неотклонение "домашен арест" на Тодор Марков, член на Комисията по хазарта, и на Пламен Георгиев, бивш член на същата комисия, също обвинени за участие в организирана престъпна група с ръководител Васил Божков. Прокуратурата поиска най-строгата мярка за задържане. 

Документите за Божков още се превеждат на арабски

Документите за Божков още се превеждат на арабски

Голям обем, а и преводът трябва да е на арабски юридически език