Обявеният за международно издирване бизнесмен Александър Тумпаров, който е приближен на хазартния бос Васил Божков, е бил открит в България, съобщи БНР, като допълва, че от прокуратурата са отказали да уточнят къде точно е станало това.

Гешев не знае дали Божков ще бъде екстрадиран

Гешев не знае дали Божков ще бъде екстрадиран

Няма обяснение и заради отказа на Сърбия да ни предаде Цветан Василев

Твърди се, че на Тумпаров е била наложена рекордната парична гаранция от 1 500 000 лв., за да не остава в ареста, но според непотвърдена информация е настанен в болница заради влошено здравословно състояние.

Ако не плати гаранцията в рамките на 14 дни, Тумпаров ще бъде арестуван.

Както вече беше потвърдено от българските власти, самият Васил Божков е задържан в ОАЕ и българските власти подготвят искане за неговата екстрадиция. Там е задържан и друг негов приближен - Георги Попов. В Австрия пък беше арестуван Борис Бекяров, също доближен до Божков.

Тумпаров е известен и като член на Надзорния съвет на футболния клуб "Левски". 

Кирилов очаква положителна развръзка за екстрадицията на Божков

Кирилов очаква положителна развръзка за екстрадицията на Божков

От 3 до 5 дни щяло да отнеме изготвяне на искането за екстрадицията му след получаване на документите от прокуратурата

Припомняме, бизнесменът Васил Божков е с повдигнати обвинения за ръководител на организирана престъпна група, за принуда, опит за подкуп на длъжностно лице, подбудителство към престъпление по служба и др. Допълнително срещу Васил Божков започна разследване и по твърденията за изнасилвания и убийства - обвинения изречени от бивш бизнес-партньор пред медиите.

Отделно проверка се прави и на цялата колекция от антични предмети, собственост на Васил Божков.

Знае се, че в ОАЕ Васил Божков е бил с още един от обвинените с него, когато му е наложена мярка за задържане. Ден по-късно във Виена бе задържан и още един от обвинените по разследването в хазарта - бизнесменът Борис Бекяров.