Оръжейната експертиза по делото срещу т.нар. братя Галеви е готова и беше представена пред кюстендилския окръжен съд, съобщи БНР. Според нея и Ангел Христов, и Пламен Галев, известни с прозвището братя Галеви, са имали по 14 оръжия всеки, който са купили за по 30 000 лв.

Съдът чака още експертизи за доходите на Братя Галеви

Съдът чака още експертизи за доходите на Братя Галеви

Искът е на обща стойност 4 250 189 лева

Според преценката на експертите, пушкалата са били съхранявани по различно време и стойността им при евентуална продажба е щяла да стигне с до 5000 лв. повече от похарченото от Галеви за тях.

Делото срещу бившите барети е заведено от Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество. То се води не само срещу Ангел Христов и Пламен Галев, но и срещу техните съпруги и контролираните от тях дружества.

То е по реда на Закона за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност.

Искът на комисията е на обща стойност от 4 250 189 лв. Обхватът му е относно няколко броя луксозни автомобили, недвижими имоти и дялове от фирми.

Експертизи отложиха делото за конфискацията на имущество на братя Галеви

Експертизи отложиха делото за конфискацията на имущество на братя Галеви

То стартира през 2013 г.

Двамата дупнишки бизнесмени изчезнаха през май 2012 г., само седмица преди Върховният касационен съд да ги осъди ефективно на по 5 години затвор. Те са признати за виновни за организиране и ръководене на престъпна група за рекет и изнудване.

Следващото заседание на съда е насрочено за април.

Заради големия обем работа, съдията по делото реши, че има нужда да бъде назначено още едно вещо лице за съдебно-икономическата експертиза.

Тя трябва да покаже какви доходи са имали Галеви и как са могли да притежават имуществото, с което са разполагали.