За 8 юни е отложено изслушването на вещите лица по делото за конфискация на имущество срещу братя Галеви в Кюстендилския окръжен съд, съобщава Нова телевизия. Вещите лица трябва да изготвят допълнителни оценки на недвижимите имоти и автомобилите на Пламен Галев и Ангел Христов. Това трябва да стане по иска за конфискация, който е предявен срещу двамата от Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество.

Един от адвокатите на ответниците поиска да присъства лично на всички процесуални действия в чужбина. Той поиска също да получи копия от всички съдебни книжа, с които се препоръчват конкретни процедури по разпитите на свидетели в други държави. Съдът не уважи това искане.

През 2013 г. стартира делото за конфискация на имущество срещу братя Галеви и контролираните от тях дружества. То е по реда на Закона за отнемане в полза на държавата на имущество, което е придобито от престъпна дейност. На обща стойност 4 250 189 лв. е искът. Той включва 9 луксозни автомобила, недвижими имоти и дялове от фирми.