Районен съд - Несебър взе мярка за неотклонение "Задържане под стража" спрямо английския гражданин Дани Джеймс Нот, привлечен като обвиняем за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди.

Той е привлечен като обвиняем за две престъпления, за това, че на 6 септември, около 00:40 часа, в к.к.Слънчев бряг, в комплекс "Виктория Палас" до външен бар на басейн и до рецепцията на хотела буйствал, замервал с обувки служители на хотела, нанесъл удари с юмрук по лицето на Ц. П., както и ритник с крак по десния глезен на К. И.

Той е обвиняем и за това, че на същата дата и място, в коридор на комплекса, чрез стискане за гърлото и нанасяне на удари по лицето, гърба и гърдите, причинил на К. Р. лека телесна повреда, причинена по хулигански подбуди.

Обвиниха британския турист, пребил мъж с увреждания в хотел в Слънчев бряг

Обвиниха британския турист, пребил мъж с увреждания в хотел в Слънчев бряг

Няма конкретни причини за действията на британеца

Районен съд - Несебър счете, че от събраните доказателства по делото до този момент, може да се направи обосновано предположение, че Дани К. е автор на престъплението, в извършването на което е обвинен. От приложената справка за съдимост се установява, че обвиняемият не е осъждан.

Независимо от това, в своето определение съдът взе предвид "начина и интензитета, както и проявената упоритост при извършването на деянията". Съдебната инстанция счете, че е налице реална опасност, ако Дани бъде освободен да извърши престъпление. Обвиняемият заяви в съдебното заседание, че по време на случилото се е употребил алкохол.

Съдът счете, че е налице и последната предвидена в закона предпоставка за вземане на най-тежката мярка "Задържане под стража" спрямо обвиняемия, а именно - наличието на реална опасност същият да се укрие, в случай, че не бъде задържан.

Обвиняемият няма регистриран адрес на територията на страната, на който да бъде призован за предстоящите действия по разследване. След случилото се, британският гражданин се е спуснал от петия до първия етаж по колоната, счупил е витрината на стая за гости на първия етаж и е влязъл в нея, като впоследствие е бил задържан от органите на реда.

Районен съд - Несебър взе предвид и обстоятелството, че разследването е в самото начало, предстоят процесуално следствени действия, за което се изисква личното участие на обвиняемия.

Определението на Районен съд - Несебър може да бъде обжалвано или протестирано пред Окръжен съд - Бургас.