Повдигнаха обвинение срещу британския турист Дани Джеймс Нот, пребил възрастен мъж в хотел в Слънчев бряг. Той е задържан с мярка за 72 часа.

Британският турист е обвинен за хулиганство и нанесени леки телесни повреди на трима души. Предстои уточняване дали е бил под въздействието на алкохол и наркотици, информира Любомир Петров - ръководител на Апелативната прокуратура в Бургас.

Шведският турист, изритал камериерка в главата, е платил глобата и разноските по делото

Шведският турист, изритал камериерка в главата, е платил глобата и разноските по делото

Пострадалата камериерка завежда граждански иск - иска 50 000 лв. обезщетение

27-годишният британец се опитал да открадне алкохол от външен бар в хотел в "Слънчев бряг". Той е нападнал охранители, а по-късно и възрастен човек с увреждания.

Британецът е обвинен, че е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото - буйствал, замервал с обувки служители на хотела, нанесъл удари с юмрук по лицето и в областта на лявото ухо, и ритник с крак по десния глезен на друг мъж. Престъплението е по чл.325, ал.1 от НК.

Британецът е нападнал и друг британски поданик в коридор на 5-ти етаж като го е стискал с ръка на гърлото, захапал го е по дясната длан, нанасъл му е удари по лицето, гърба и гърдите и го е ритал го по цялото тяло.

Британски турист преби възрастен мъж в хотел в "Слънчев бряг"

Британски турист преби възрастен мъж в хотел в "Слънчев бряг"

Нападателят първо нападнал охраната на хотела, след което налита на другия турист

Според прокурор Петров няма конкретни причини за действията на британеца и уточни, че предстои обвинението към него да бъде преквалифицирано в хулигански действия с особен цинизъм.

"Обсъждаме квалификация за хулиганство по тежкия състав, което е извършване с особен цинизъм. Имаме предвид, че се посяга и на инвалид, а там наказанията са до 5 години", допълни прокурорът.

Австрийски турист удари камериерка в Златни пясъци

Австрийски турист удари камериерка в Златни пясъци

Наказаха го с глоба

С действията си от прокуратурата искат да подчертаят, че такива деяния няма да се толерират. Наказанието вероятно ще бъде и по-тежко. Тъй като са множество деяния, няма как да стане, както с шведа - да мине с глоба. При доказаност наказанието ще бъде лишаване от свобода, а дали ще е ефективно или условно - това ще реши съдът", каза още Любомир Петров от Апелативната прокуратура в Бургас.