Шведският турист Ралф Сундберг, който изрита камериерка в главата в хотел в "Слънчев бряг", е изплатил наложената му от Районния съд в Несебър финансова санкция. Мъжът е покрил и всички разноски по делото, съобщи БНР.

След като нито прокуратурата, нито защитата на пострадалата камериерка протестираха определението на съда, Сундберг изплати наложената му глоба в размер на 4 500 лв., с което делото срещу него вече е напълно приключило.

Шведът, ритнал камериерка в Слънчев бряг, се размина с глоба

Шведът, ритнал камериерка в Слънчев бряг, се размина с глоба

Смекчаващо вината е, че Сундберг има чисто съдебно минало

Пострадалата камериерка Диана Петкова обаче е категорична, че ще потърси правата си и чрез граждански иск - тя ще иска обезщетение в размер на 50 000 лв. "Травмата за цял живот остава. До края на живота това си остава в съзнанието. Това не подлежи на лечение и на излекуване", обяснява Петкова.

Припомняме, шведският турист, който изрита камериерката в хотел в "Слънчев бряг", не получи присъда за действията си, а се размина само с глоба. Районният съд в Несебър определи Сундберг за виновен за нападението над камериерка в хотел в "Слънчев бряг".
Делото обаче беше гледано по специален ред, предвиден в закона, който освобождава подсъдимия от наказателна отговорност заради чистото му съдебно минало. Така шведът получи само глоба в размер на 4 500 лв.

По-адекватни наказания за хора като Сундберг - след промени в закона

По-адекватни наказания за хора като Сундберг - след промени в закона

Председателят на Районния съд в Несебър подкрепя Цацаров - наказанието било унизително