БСП иска оставката на вътрешния министър Валентин Радев.

"Министърът на вътрешните работи смути обществото. Този човек е заплаха за демокрацията", обясни на брифинг Красимир Янков.

Левицата е смутена от поведението и изказванията на шефа на МВР. "Министърът трябва да е гарант за правата на гражданите", подчерта Янков. Според него се цели оказване на политически натиск върху гражданите.

"Проверките на "Пътна полиция" няма да се отнасят само за шофьорите, но и за пътниците. Това е полицейщина", допълни Янков. По думите му колкото повече ни следят и слушат, толкова по-добро е мнението на министъра. Това ядосва социалистите.

От ГДБОП нямало да подслушват масово гражданите

От ГДБОП нямало да подслушват масово гражданите

За продукта са платени близо 18 хил. лева без ДДС

Мотивът на силовото ведомство бил, че така щели да се търсят бъдещи терористи. Във всичко това Янков вижда опит за контрол върху българските граждани. Освен това Валентин Радев ядосал полицаите.  

Министърът бил непригоден. Затова и социалистът призова премиерът Бойко Борисов да поиска оставката му, преди това да го направи общественият натиск. "Даваме му възможност да има адекватна реакция", отчете Янков. Ако това не стане, червените готвят ответни действия.

Полицаи излязоха на жълтите павета
Обновена

Полицаи излязоха на жълтите павета

Няма диалог с министър Радев според синдикатите