БСП поиска военният министър и вицепремиер Красимир Каракачанов да се яви в Народното събрание и да обясни защо протестират военните пилоти от авиобаза "Граф Игнатиево".

Мнозинството отхвърли предложението.

Припомняме, вчера, 24 октомври, учебните полети в авиобаза "Граф Игнатиево" бяха отменени заради отказ на пилотите да летят. Като обяснение за масовия отказ беше посочено, че пилотите са демотивирани и разочаровани заради спирането на проекта за придобиване на нов изтребител за ВВС.

Пилотите от "Граф Игнатиево" не искат да тренират

Пилотите от "Граф Игнатиево" не искат да тренират

Докладвали, че се чувстват психологически непригодни - разочаровани от спирането на проекта за придобиване на нов изтребител за ВВС

Според червените сме станали свидетели на безпрецедентен протест на летци вчера.
"Солидарни сме с исканията на военнослужещите и смятаме, че хората в системата и техните потребности са в основата на сектор "Сигурност", заяви социалистът Николай Цонков, член на комисията по отбрана.

След гласуване и прегласуване искането беше отхвърлено.

Бившият министър на отбраната намеква за преврат в авиацията

Бившият министър на отбраната намеква за преврат в авиацията

Николай Ненчев вижда елемент на организация около авиобаза Граф Игнатиево

Червеният Филип Попов се обърна към председателя на НС Димитър Главчев все пак да уведоми министър Красимир Каракачанов за искането да бъде изслушан.
"Моля да уведомите министър Каракачанов, нека да не се крие зад това гласуване", призова Попов.

Парламентарният шеф Димитър Главчев обясни, че вицепремиерът е информиран още сутринта след председателски съвет, на който най-напред БСП са поставили искането си преди гласуването му в пленарната зала.

Каракачанов отсече: Армията не е детска градина
Обновена

Каракачанов отсече: Армията не е детска градина

Не приемам приказки за стачки и бунтове