Председателят на БСП-Велико Търново Стефан Антонов подаде 2 сигнала до ОИК - Велико Търново за нарушение на Изборния кодекс.

Първият е за видео, разпространено от "фейсбука" на премиера Бойко Борисов днес. То е правено в служебния му автомобил, в който присъства и кандидатът за кмет на Велико Търново Даниел Панов, издигнат от ГЕРБ. В клипа Борисов и Панов се разхождат с автомобила из града и там кандидатът за кмет излага предизборната си програма пред премиера.

По думите на Антонов това е в грубо нарушение на ИК, тъй като представлява предизборна агитация. Към сигнала е приложен и линк с видеозапис на нарушението.

Вторият сигнал е за присъствието на кандидатите за местни избори от ГЕРБ - за кмет Даниел Панов и за общински съветници - Михаил Харалампиев, Венцислав Спиридонов и Деян Хаджийски на полагането на клетва на новоприетите курсанти в Националния военен университет "Васил Левски".

От БСП уточняват, че временно-изпълняващ длъжността кмет на община Велико Търново е Снежана Данева-Иванова и тя представлява общината пред трети лица, включително на официални събития- като полагането на клетва на курсантите. 

От левицата считат, че с присъствието си на трибуната, редом до представителите на изпълнителната власт, кандидатите от ГЕРБ извършват грубо нарушение на изборното законодателство. Според чл.182,ал.1 от ИК е забранена предизборна агитация в държавни учреждения и институции. Към жалбата са прикачени снимки, доказващи нарушението.