Бум на незаконни обекти на плажа в местността "Бутамята" в Синеморец са констатирали инспектори на ДНСК, РДНСК и служители на общинската администрация в Царево.

Проверката е обхванала цялото крайбрежие на общината, съобщава burgasinfo.

Проверяващите са установили, че някои от обектите, които имат разрешения за поставяеми обекти са изградени масивно с бетон.

Само на плажа на „Бутамята" в Синеморец са направени 7 констативни акта за незаконни обекти. 5 от тях са за изградени масивни постройки, предназначени за заведения за обществено хранене, за тоалетна върху пясъка, както и за незаконно изградена техническа инфраструктура - електрически и ВиК съоръжения.

Два незаконни санитарни възела има направени и на плажа на къмпинг „Нестинарка".
Комисията е съставила констативен акт за незаконно изградена бетонова площадка около водната пързалка на плажа на Ахтопол.

Това е заварен обект, предвиден по градоустройствения план на града, но след изготвянето на актовете за държавна собственост се оказва, че той попада в концесионните граници на държавната територия.

Актове за незаконно изградена техническа инфраструктура са направени на всички плажове, в това число и на „Арапя", „Нестинарка", Централния плаж на Царево и Ахтопол.
Незаконните обекти ще бъдат съборени, а всички актове, издадени срещу неизвестен извършител ще бъдат изпратени в София, уточниха от община Царево.

Върху незаконните обекти са залепени предупредителни съобщения, които уведомяват собствениците им за съставените актове.

Проверките ще продължат и другата седмица.