При митническа проверка на пристанище Бургас, екипът на Агенция "Митници" откри контрабандно оборудване и обзавеждане за яхта в два контейнера, пристигащи от Китай за получател в България. Стоките бяха намерени в тайници, като единият контейнер имаше двойно дъно, а другият - тайник страничната стена, съобщават от Агенция "Митници".

Митническите служители открили шест палета и три бидона, пълни с различни стоки, сред които битови стоки, домакински електроуреди, мебели, чадъри за слънце и други. Освен това, бяха открити и различни артикули, представляващи механично и електронно оборудване за яхта, специализирани измервателни прибори и инструменти.

Първоначалната стойност на откритите контрабандни стоки, сред които преобладаваше яхтеното оборудване, се оценява на над 100 000 лева. Работата по случая продължава.

Това не е първият случай на разкрита контрабанда в бургаското пристанище през последните месеци. В края на март, близо 170 килограма кокаин бяха открити в контейнер с банани, част от товар, пристигнал от Еквадор. Контейнерът беше част от товар, пристигнал от пристанище Еквадор с контейнеровоз "Мадисън 2". Пътувал е по маршрута Еквадор - Панама - Малта - Джоя Тауро - Пристанищен комплекс Бургас.

Хванаха бракониер със 120 кг незаконно уловени шарани в Бургаско

Хванаха бракониер със 120 кг незаконно уловени шарани в Бургаско

Рибата е предадена на "Домашен социален патронаж"