33-годишен мъж, който живее на хотел в Бургас, е заловен и е направил пълни самопризнания за извършените от него грабежи.

Разследването започва след подаден на 18 януари за грабеж в денонощен магазин на ул. „Славянска”. Тогава непознат нахлува в магазина и заплашва с нож продавачката. Той взима наличните 270 лв и побягва.

Два дни по-късно – на 22 януари в 6.40 сутринта отново маскиран мъж заплашва с нож продавачката на павилион на ул. „Демокрация”. Опитът му за грабеж е осуетен, тъй като младата жена успява да затвори вратата на павилиона и да натисне паник-бутона.

На 23 януари към 21.30 часа, отново маскиран мъж с нож в ръка, влиза в магазин за хранителни стоки на ул. „Гладстон“, заплашва продавачката, взема оборота от 892 лева и побягва.

Полицаите преглеждат множество видеозаписи, разпитват пострадали и свидетели. Така те стигат до 33-годишния К.Д., който живее в хотел в града.

Задържат го в хотелската стая, непосредствено след извършен от него пореден грабеж.

Мъжът е направил пълни самопризнания, обяснил, че предварително е наблюдавал набелязаните търговски обекти и изчаквал служителките да останат сам-. Той е описал и начина, по който е извършвал престъпленията, както и ползваните от него маршрути за оттегляне.