Бургаският окръжен съд остави за постоянно в ареста Михаил Станчев. Той е обвинен за убийството на хазартния бос Коста Николов и в опит за убийство на 22-годишната Симона Тодорова от Дряново - Михаил Станчев е пътувал към Лесово, за да се предаде на властите, съобщи "24 часа".

Застреляха хазартния бос Коста Миджурин в Слънчев бряг
Обновена

Застреляха хазартния бос Коста Миджурин в Слънчев бряг

Ранена е жена, която е била заедно с него…

"Не съм пътувал към Лесово, за да напусна страната, а за да се предам. Бях с оръжие, без служебната си карта и знаех, че не мога да мина границата така. Минах през Ямбол, но не исках да се предавам там, а ме беше страх да се върна в Бургас, защото не знаех какво ще ми се случи. Реших да стигна до границата, защото смятам, че е по-безопасно да се предам там", това заяви 37-годишният мъж в Бургаския окръжен съд.

Обвиниха задържания за убийството в Слънчев бряг

Обвиниха задържания за убийството в Слънчев бряг

Според обвинението убийството е извършено от ревност

Той не знае как е извършил престъплението. "Не знам как съм го направил, не бях на себе си", коментира Станчев. В състояние на афект е извършено убийството твърди адвокатът на Михаил - Красимир Кацарски. Преди убийството Михаил е пил, независимо, че обичайно не употребява алкохол.

Шест са куршумите, които властите откриват в колата и тялото на застреляният Коста Николов. Той бе убит в автомобила си пред комплекс "Сън вилидж" в Слънчев бряг.

Заподозреният за убийството в Слънчев бряг закопчан на границата при опит да избяга
Обновена

Заподозреният за убийството в Слънчев бряг закопчан на границата при опит да избяга

Хазартният бос Коста Миджурин беше застрелян

След като застрелял Николов, Михаил взел всичките си документи, включително и международния си паспорт заедно с втория пълнител на оръжието. Два били пълнителите, отрити в колата на Станчев, но мъжът не може да си спомни кога е презаредил пистолета - след убийството или в колата си, пътувайки към границата.