Разпитаха бившата съдийка Румяна Ченалова за това кой е правил записите по случая "Яневагейт".

Днес тя се яви, за да даде показания в Столичната следствена служба.

Пред журналисти Ченалова заяви, цитирана от БТА, че очаква да й бъдат повдигнати обвинения. Румяна Ченалова също очаква другите участници в записаните разговори - адвокат Момчил Мондешки и бившата шефка на Софийския градски съд Владимира Янева, да я посочат като човека, направил разговорите.

За Ченалова в случая важният въпрос е дали съдържанието на разговорите е вярно. Тя обаче се съмнява, че в тази насока ще бъде извършено разследване от прокуратурата.

Припомняме, че разследването беше възобновено, след като в началото на месеца стана ясно, че адвокат Момчил Мондешки е мъжът от записите на Румяна Ченалова и Владимира Янева. Той призна, че никога не го е крил и е участвал напълно съзнателно в тези записи. Те били направени с цел застраховка и затова се споменавали имената на влиятелни хора. 

БНР уточнява, че в четвъртък Владимира Янева също е дала показания, но медиите не са научили за това. Преди десетина дни пък е бил разпитан и адвокат Мондешки. 

Обстоятелството, че правителството е в оставка няма да попречи на прокуратурата да върши работата и да продължи да всява страх. Прокуратурата в България е по-страшна, отколкото по времето на комунистическия режим, подчерта Ченалова.