Трима български граждани, обявени за издирване чрез Шенгенската информационна система, са установени по време на полицейската спецоперация в Кюстендил вчера. Това съобщават от полицията, цитирани от Нова телевизия.

Задържаните са 33-годишна жена и двама мъже - на 34 и 31 години. Установен е и 42-годишен мъж, обявен за общодържавно издирване.

При спецакцията са проверени три заложни къщи, девет питейни и един търговски обект, четири обекта за продажба на дърва за огрев, четири жилища, 229 души и 201 моторни превозни средства.

Съставени са общо 18 акта за установени административни нарушения, 16 фиша по Закона за движение по пътищата, 3 акта и 13 констативни протокола от компетентност на другите институции. Образувани са досъдебни производства за кражба, нанесена телесна повреда, притежание на акцизни стоки без бандерол.

За притежание на кокаин, е задържана 22-годишна жена. С полицейска заповед е задържан и 30-годишен мъж за притежание на наркотични вещества. Мъжът е известен на полицията и с други противозаконни деяния.

МВР задържа двама при спецакция в Кюстендил
Обновена

МВР задържа двама при спецакция в Кюстендил

Извършвени бяха претърсвания и изземвания на различни адреси в града