Двама са задържани в резултат на специализирана полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност, която се проведе днес в Кюстендил. Това предаде БНТ.

Единият от извършителите е извършил домова кражба на лични вещи, а другият е задържан за притежание на 19 грама кокаин. Мъжът е известен на полицията и с други с криминални прояви.

В акцията участват служители на "Жандармерията", Националната агенция за приходите, Регионалната дирекция по горите и Агенцията по безопасност на храните. Операцията цели противодействие на битовата, конвенционалната и икономическата престъпност, разкриване на престъпления, свързани с притежанието на наркотични вещества, акцизни стоки, оръжие и боеприпаси. Проверява се и за нарушение на Закона за движение по пътищата. Тя беше и във връзка с установяване на издирвани лица и извършители на престъпни деяния.

Акцията се провежда съвместно с дирекция "Жандармерия", Националната агенция за приходите, Регионалната дирекция по горите и Агенцията по безопасност на храните, а операцията е под контрола на Районната прокуратура в Кюстендил.

Проверени до този момент са 171 моторни превозни средства. Съставени са 10 акта и седем фиша по Закона за движение по пътищата. Образувани са шест досъдебни производства за открити наркотични вещества, два газови пистолета и акцизни стоки, а в рамките на операцията е разкрита и извършена домова кражба. Операцията продължава.

Извършват се претърсвания и изземвания на различни адреси в Кюстендил.

Полицията задържа 24 души при спецакция във Варненско

Полицията задържа 24 души при спецакция във Варненско

Операцията е насочена срещу купуването на гласове и битовата престъпност