Полицията задържа 24 души при спецакция срещу купуването на гласове и битовата престъпност във Варненско. Операцията се провежда днес с участието на Специализирани полицейски сили, Криминална полиция, Икономическа полиция и районните управления.

В хода на акцията, до 14 часа, са проверени 616 души и 574 автомобила, като са съставени 141 акта.

Издирени са 8 лица, обявени за общодържавно издирване и един обявен с Европейска заповед за арест. В рамките на операцията се работи по 6 сигнала за престъпления против политическите права на гражданите. Във връзка с това са профилактирани 11 лица, като проверката на сигналите продължават и към момента.

Служителите на реда са инспектирали 15 пункта за черни и цветни метали, 28 заложни къщи, 18 автоморги, 28 питейни заведения, както и други 31 търговски обекта.

Задържана е 57- годишна жена, в чийто дом в с. Каменар, са намерени и иззети 500 кутии цигари без бандерол и 30 литра ракия без акциз. Полицейските служители са разкрили и нарколаборатория в ж.к. "Чайка".

Образувани са 10 досъдебни производства, като е уведомена прокуратурата. Служителите на реда са съставили и 2 бързи производства.

Разбиха щаб за търговия с гласове в Кюстендилско

Разбиха щаб за търговия с гласове в Кюстендилско

Открити са списъци с имена, разпределения по секции и пари