Четирима души са задържани при спецоперация срещу наркорапространението в Пазарджишко, съобщават от полицията.

Служителите на реда установили нива, засадена с марихуана, в землището на панагюрското село Поибрене. Мястото не е било избрано случайно, тъй като се намира в труднодостъпна местност и стигането до него е изключително трудно.

Установено е, че в нивата са отглеждани 547 растения канабис. В близост се е извършвало и самото сушене на растенията. Иззети са 67,25 кг листа и съцветия в момент на сушене и близо 88 кг чиста зелена листна маса. Задържани са двама жители на Петрич - на 30 и 51 години, които са установени като стопани на нарконивата и са се занимавали с отглеждането на насажденията. Вчера мъжете са били привлечени като обвиняеми за незаконно засяване и отглеждане на растения от рода на конопа. Двамата са задържани за 72 часа.

Били с претърсени и два имота в пазарджишкото село Овчеполци. В първия, обитаван от 26-годишен мъж, криминалистите открили оранжерия за марихуана с 19 растения. Намерена е и изсушена листна маса. Във втория имот, който бил необитаем, също били открити 36 растения. Така от двете места били иззети общо близо 67 кг зелена листна маса и 2,4 кг изсушена марихуана.

За 24 часа са задържани обитателят на първия имот и 36-годишен мъж от Панагюрище, който е заподорзян за стопанисването на втория.

Разследването по трите случая продължава.