Соченият за убиец на Мирослава Николова - Стойчо Стоев-Чочо, който се самоуби в присъствието на полицаи, е извадил пистолета от личния си сейф, съобщава БиТиВи.

Припомняме, първоначално се появи версията, че обвиненият за убийството на  Мирослава се е самоубил в апартамента си със служебното оръжие на един от придружавалите го петима полицаи.

Стоев успял да стигне до оръжието и след това да се простреля, защото в помещението нямало ток, а вместо да го пазят, полицаите били заети да поправят електричеството. Пистолетът, с който се е самоубил Стоев, е законно притежаван.

По-рано психиатърът Роберт Крумов, който е лекувал в Перник втория заподозрян по случая - Марио Любенов-Заека, каза, че мъжът симулира шизофрения. "Владее се перфектно, психомоторно. Вежлив. Отговаря уклончиво, никаква проява на агресия, нито физическа, нито вербална, интелигентен, възпитан", описва го психиатърът.

Той препоръчва Любенов да бъде въдворен по принудителен ред в клиника за преценка на психичното състояние, за да се прецени дали има или няма психично заболяване. "Няма нито един шизофреник който да има всичките признаци наведнъж, а той ги изреждаше по списък", обобщава Роберт Крумов.

Междувременно, около 200 души, предимно млади хора, протестираха снощи пред сградата на полицията в Перник заради убийството на 17-годишната Мирослава с искания за справедливи наказания за всички, замесени в престъполението.

Най-активни в скандирането на обидни квалификации по адрес на премиера Борисов и МВР са били представители на агитката на футболен клуб Миньор. Те скандираха „Умри, Борисов" и "Умри, фуражке", съобщава ZaPernik.com.