Частен съдебен изпълнител във Велико Търново продава имоти, собственост на Петко Петков от Лясковец, пише "24 часа". С парите ще платят кръвнина на командоса Емил Шарков.

Петко Петков, известен като Петко Стрелеца от Лясковец, рани смъртоносно баретата Емил Шарков на 14 март 2014 година, когато барети са изпратени в дома на гражданин, разполагащ с боен арсенал рано сутринта. При акцията бяха ранени и трима спецполицаи. Петков излежава доживотната си присъда без право на замяна в затвора в Ловеч.

Публичната продан на негови имоти става въз основа на влязло в сила съдебно решение.

Майката на Петко живее сама в къщата, където се разигра трагедията. По думите й досега съдия изпълнител е продал 40 дка ниви на името на сина ѝ, знае, че и части от къщата ѝ също се продават.

Домът не е ремонтиран след спецакцията. "Всичко ми е на дупки. Понеже начупиха прозорците, всичко...Елате оттатък да видите! То гранати, то работи... Седем куршума извадиха, 10 операции. Трябваше да ми дадат 10 000 лева за имуществена, нищо не дават", каза Стефанка.

Припомняме, Петко Петков е бил бизнесмен, но през последните си години започнал да води затворен живот. Заради агресивни реплики към деца да не вдигат врява и шест писма до директора на близкото училище, от МВР решават да направят спецакция и изпращат барети в дома на Петков преди 6 часа сутринта. Ръководител на отряда, който атакува дома на Петко Петков преди законодопустимия утринен час, е Атанас Илков.

От думите на тогавашния главен секретар на МВР Светлозар Лазаров мъжът се е барикадирал в апартамента си от 2010 година и оттогава не е напускал жилището. МВР е работило по досъдебно производство за закана за убийство и незаконно притежание на оръжие.

След акцията Илков бе уволнен от МВР, но заведе дело, спечели го и се върна в системата. Пое поста директор на ОД на МВР в Пловдив от своя предшественик Христо Разсолков.