Задържаха чужденка за незаконно преминаване на ГКПП "Гюешево" и неподчинение на полицията.

Около 11.11 часа днес но граничния пункт пристигнал лек автомобил със швейцарска регистрация. 39-годишната водачка спряла пред бариерата, без да загаси двигателя. Началникът на смяната опитал да извърши гранична проверка, но тя потеглила рязко, повредила бариерата с автомобила си и се насочила към вътрешността на страната, без да спре на подадените сигнали и от другите гранични полицаи. Не е спряла и при подаден сигнал от граничен патрул в село Гърляно.

Униформените подали сигнал към колегите си в областната дирекция в Кюстендил, но при влизане в града жената отново не се подчинила на полицейски сигнал за спиране и се ударила в патрулката. В крайна сметка тя била спряна след минути преследване и удар в друг служебен автомобил.

Установено е, че шофьорката е гражданка на Северна Македония и Швейцария. Във видимо неадекватно състояние е закарана в Центъра за спешна помощ за преглед и изследвания. Взета й е кръвна проба за анализ за употреба на алкохол и упойващи вещества. Пристигналите на място медици установили, че тя е с повишена телесна температура. Бил й направен бърз тест за наличие на вируса Covid-19.

При инцидента няма пострадали. Работата по случая продължава.