Окръжна прокуратура - Враца е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу А.И. (на 19 години) за убийството на дядо му в село Крива бара, съобщиха от прокуратурата. 

Обвиняемият А.И. живеел в селото заедно с баба си и дядо си - Л.А.

По време на вечеря на 13.04.2019 г. внукът и дядо му употребили алкохол. По-късно младежът пуснал музикална уредба в стаята си. Л.А. му направил забележка да намали звука, тъй като му пречел да гледа телевизия. Това станало повод за няколкократно отвиване и завиване на бушони от таблото за електрическия ток в къщата и пререкания между двамата.

Обвиниха 18-годишен за убийството на дядо му във Врачанско

Обвиниха 18-годишен за убийството на дядо му във Врачанско

При разправия го ударил два пъти с бухалка по главата

Възмутен от поведението на внука си Л.А. изключил уредбата и колоните и ги изнесъл на терасата. Последвал опит на обвиняемия да ги прибере, но бил бутнат от дядо си, залитнал и се ударил в стената. Тогава обвиняемият взел дървена бухалка и нанесъл удари по главата на Л.А. В следващия момент бил спрян от баба си, която съобщила за случилото се на телефон 112. Междувременно младежът скрил бухалката на тавана на къщата и излязъл навън.

Пострадалият Л.А. бил откаран в болница, но след 10 дни починал. 

Според заключението на съдебномедицинска експертиза смъртта му се дължи на дихателна и сърдечно- съдова недостатъчност в резултат от черепно-мозъчна травма и усложненията й.

Обвиняемият А.И. е осъждан. Предстои наказателното производство срещу него да продължи в съда.