Окръжна прокуратура - Враца е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу С.О. (на 49 години) за катастрофа с двама загинали.

На 27.07.2018 г. обвиняемият С.О. управлявал служебен камион, като с него пътувал колегата му П. С.

Около 15 ч. те се движели по ул. "Илинден" към изхода на Враца, в посока Монтана. Преустроявайки се за извършване на маневра "ляв завой", С.О. спрял, за да огледа за насрещни автомобили и пропуснал два от тях. След това потеглил, навлизайки в насрещното платно, без да се увери за наличие на други МПС.

По същото време срещу него, със скорост около 133 км/ч, се движел мотоцик. Въпросното превозно средство, без регистрационна табела, било управлявано от неправоспособен водач Д.Д. (на 21 години) без включени светлини. Преди разклона за кв. "Бистрец" той предприел маневра "изпреварване" по отношение на друг участник в движението - лек автомобил "Форд".

В следващия момент последвал удар между товарния автомобил и мотоциклета. Свидетел на пътния инцидент подал сигнал на телефон 112.

На място пристигнали екипи на МВР и Спешна помощ, които констатирали смъртта на пътуващия с обвиняемия П.С. и водача на мотоциклета Д.Д.

Делото продължава в съда.