Софийска районна прокуратура (СРП) привлече към наказателна отговорност 26-годишен мъж. Той е обвинен за това, че е откраднал пари от църковния магазин в катедралата "Свети Александър Невски", съобщават от прокуратурата.

Около 15:00 часа на 06.03.2023 г. М.М. отнел сумата от 3880 лева от църковния магазин в патриаршеската катедрала. Той изчакал жената, която работи в магазина да излезе от него, след което взел парите и избягал.

Държавното обвинение изтъква, че престъплението е извършено в условията на опасен рецидив, тъй като мъжът вече е лежал в затвора за идентични деяния.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 196, ал.1, т.1, вр. чл.194, ал. 1, вр. чл.29, ал.1, б. "А" от НК, за което се предвижда наказание "лишаване от свобода".

26-годишния мъж е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор с оглед на възможността да извърши ново престъпление.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвиняемия.