Районна прокуратура-Стара Загора привлече към наказателна отговорност 33-годишен мъж. Повдигнати са му обвинения за причиняване на телесна повреда в условията на домашно насилие, закана с убийство и склоняване към проституция, информира БНР.

На 14/15.11.2022 г. в с. Братя Кунчеви, общ. Стара Загора, обвиняемият Г.Ф. в условията на домашно насилие, причинил на 32-годишна жена лека телесна повреда, изразяваща се в травми по главата, лицето, крайниците и др. Спрямо Г.Ф. е повдигнато обвинение и за това, че през периода 14.10.2022 г. до 14.11.2022 г. в гр. Стара Загора е склонявал същата жена към проституция.

Обвиняемият и пострадалата жена живеели на съпружески начала. По време на съвместното им съжителство мъжът упражнявал системно домашно насилие спрямо нея. Според държавното обвинение това се случвало след употреба на наркотични вещества от негова страна. Той се заканвал и да я убие. Принуждавал пострадалата да проституира, а след това взимал парите й. Повод за това била нуждата от закупуване на наркотични вещества. Свидетели на насилието над майката били трите им малолетни деца.

Г.Ф. е криминално проявен и осъждан. Той е задържан за срок до 72 часа. Предстои внасяне за разглеждане в Районен съд-Стара Загора на искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо него.