Софийска районна прокуратура е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Антоан Р. за това, че управлявал атомобил с 2,58 промила алкохол в кръвта, съобщават от държавното обвинение.

На 18 май миланата година обвиняемият Антоан Р., след като бил употребил алкохол, се качил в лек автомобил - обозначен като такси и го привел в движение. Около 19.45 часа Антоан Р. управлявал автомобила в междублоково пространство в ж.к. "Дружба" в София, като силно форсирал двигателя на автомобила и привлякъл вниманието на Б.К., който се намирал в близост.

По същото време А.М. и К.П. се намирали пред блок в близост до мястото и разговаряли, когато Антоан Р. се приближил към тях с управлявания от него автомобил и тъй като му пречели да паркира до парково пространство, отново силно изфорсирал двигателя на автомобила.

А.М. и К.П. се изплашили и се отдръпнали. В този момент Антоан Р. спрял почти до тях и започнал да им крещи, те се опитали да го успокоят, но обвиняемият излязъл от автомобила с палка в ръка и тръгнал след тях. През това време се появил и Б.К., който чул викове, при неговата поява Антоан Р. започнал да обяснява, че А.М. и К.П. са го нападнали. По време на разговора Б.К. усетил, че Антоан Р. силно лъха на алкохол и предвид агресивното му поведение подал сигнал на телефон 112, всички останали на мястото до пристигане на полицейски екип.

Служителите на реда установили, че в действителност Антоан Р. силно лъха на алкохол и извършили проверка с дрегер, който отчел 2,58 промила.

Мъжът отказал да даде кръвна проба.

След което е внесе обвинителен акт срещу Антоан Р. Предстои делото срещу него да продължи в съда.