Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в съда срещу 44-годишен мъж, съобщават от прокуратурата. Той е привлечен към наказателна отговорност за това, че е извършил измами и кражби в условията на опасен рецидив.

На 26.03.2021 г. около 09,20 часа в ж.к. "Младост 2", обвиняемият Ц.К. измамил А.С. Той й казал, че познава сина й и че се нуждае от пари, с които да заплати операцията на своята майка. Жената се доверила на думите на обвиняемия и го поканила в апартамента си. Докато тя взимала пари, които да му даде, Ц.К. наблюдавал къде държи спестяванията си. След като жертвата му дала 560 лева, той поискал чаша вода. Докато жената му сипвала водата, обвиняемият взел всичките спестявания на нея и сина й в размер на 5441,16 лева. След като А.С. се свързала със сина си разбрала, че е измамена и подала сигнал в полицията.

На 28.04.2021 г. в ж.к. "Хаджи Димитър", обвиняемият използвал същата схема. Той подвел К.И. като му казал, че познава неговата внучка и че тя го изпраща при него, за да му даде паричен заем. Възрастния човек повярвал на Ц.К. и заедно с него отишли в апартамента му да му даде пари. Там обвиняемият внимателно проследил къде К.И. държи парите си. Възрастният мъж му дал 580 лева, а обвиняемият го молил за празна туба от вода. Докато К.И. търсел туба, обвиняемият взел спестяванията на възрастния мъж и неговата съпруга в размер на 10 977,90 лева. Малко след това К.И. установил, че спестяванията му ги няма и се свързал с органите на МВР.

На 10.05.2021 г. обвиняемият отишъл до апартамент в ж.к."Красна поляна" в г. София, позвънил на звънеца и заявил на пострадала Д.С., че е дошъл, за да остави пратка за дъщеря й, но трябва да получи сумата от 70 лева. Пострадалата му казала да изчака отвън до входната врата. Взела найлонова торбичка, в която съхранявала парите си, извадила 100 лева от нея и сложила торбичката с парите на леглото. Ц.К. с бързи движение взел найлоновата торбичка, в която имало парична сума в размер на 200,00 лева и 160,00 евро и побягнал навън. Впоследствие пострадалата подала сигнал до полицията.

По случая е образувано досъдебно производство. В хода на разследването са разпитани свидетели, направени са експертизи и са събрани доказателства, които сочат, че Ц.К. е автор на деянията.

Предстои делото срещу обвиняемия да продължи в Софийски районен съд.