Условна присъда получи румънец, пробвал да подкупи катаджия в Силистра, съобщиха от прокуратурата.

43-годишният румънски гражданин Георге И., беше предаден на съд с обвинителен акт на окръжната прокуратура по незабавно производство.

Обвиняват катаджийка за подкуп от 10 лева

Обвиняват катаджийка за подкуп от 10 лева

При спецоперация са арестувани седмина

Магистратите са решили да му дадат осъдителна присъда за подкуп на полицейски служители. Той пробвал да пробута пари, за не бъде санкциониран за неизправности по возилото му.

Силистренският окръжен съд му наложи наказание четири месеца "лишаване от свобода", чието изтърпяване е отложено за срок от три години, и глоба от 100 лева. Това е станало при условията на съкратено съдебно следствие, за което румънецът се е съгласил, за да получи най-малката присъда.

Съдят румънец, предложил 5 евро подкуп на полицаи

Съдят румънец, предложил 5 евро подкуп на полицаи

Процесът ще мине по бързата процедура

На 16 февруари управлявал товарен автомобил "Форд Транзит" и бил спрян за проверка от полицейски екип.

По товарния автомобил полицаите открили технически неизправности и счупено предно панорамно стъкло. Докато започнали да му пишат акт за административно нарушение Георге И. хвърлил в патрулката банкнота от 10 евро и направил жест към единия от дежурните да вземе парите.

След това те затворили возилото, задържали румънеца и се обадили на диспечера да извика втори патрул от районното, който да го прибере. Парите били задържани за веществено доказателство.