Малко над 130 килограма марихуана са задържани при съвместна акция на ДАНС, ГДБОП и МВР, проведена под ръководството на прокуратурата, съобщава БНТ.

Заловени са двама мъже, българин и македонец, превозващи марихуаната с автомобил на АМ Тракия в района на Пловдив. Операцията е проведена на 14 февруари.

Сигналът е подаден в ДАНС за това, че от товарен автомобил е прехвърлена дрогата в лек автомобил и пътуват в посока Турция. И двата автомобила са с българска регистрация. Напоследък пътят на дрогата върви към Турция, заради високите цени на марихуаната там.

Двама граждани са задържани - един българин, родом от Враца, но живеещ в София, неосъждан. Вторият е гражданин на РСМ и за него това ще е рецидив, тъй като вече има една присъда от четири години затвор за такова престъпление. През 2019 години е освободен предсрочно.

За това престъпление са заплашени с присъда от 5 до 15 години затвор, до 100 000 глоба и конфискация на автомобила.

Шефът на ОДМВР Пловдив Георги Чергов похвали екипа от свои служители, които са участвали в операцията и защото малко по-рано същия ден са отказали да вземат подкуп от 20 лв. от шофьор, който не е имал гражданска отговорност.

Иззеха 20 кг кокаин при акция на ГДБОП в Пловдив

Иззеха 20 кг кокаин при акция на ГДБОП в Пловдив

Дрогата е открита в черен сак под шасито на камион с турска регистрация