Окръжната прокуратура в Благоевград привлече като обвиняеми двамата командировани в Благоевградско служители на отдел "Пътна полиция" при Главна дирекция "Национална полиция" на МВР - София, които бяха задържани за подкуп.

А.И. и И.П. и са обвиняеми за престъпление по чл. 302, т. 1, пр. предпосл. и т. 2, б. "а", вр. чл. 301, ал. 2, вр. ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2 от НК, съобщиха от държавното обвинение. Информация по случая бе представена и на брифинг на прокуратурата в Благоевград.

Оставиха в ареста висшия граничар, хванат с подкуп

Оставиха в ареста висшия граничар, хванат с подкуп

Липсват данни обвиняемият да е отстранен от длъжност

На 17 ноември, в качеството си на длъжностни лица - автоконтрольори в сектор "Контрол на пътното движение и правоприлагане", чрез изнудване чрез злоупотреба със служебното си положение, те поискали от различни лица парични суми. Случаите станали на разклона за Разлог, в района на село Долно Осеново и в кв. "Ораново" в Симитли. Поисканите от тях подкупи са в размер от 500 лева до 1 500 лева. В крайна сметка пътните полицаи успели да получат 1 000 лева.

Действията по досъдебното производство продължават.

С постановление на наблюдаващия прокурор те били задържани за срок до 72 часа. По-късно днес съдът им наложи мерки за неотклонение "задържане под стража". Решението на Окръжния съд в Благоевград може да бъде обжалвано пред Софийския апелативен съд.