Бивша изпълнителна директорка на куриерска фирма в Пловдив е присвоила над 50 000 лева. Районната прокуратура е внесла в съда обвинителния акт срещу 36-годишната Наталия, съобщават от държавното обвинение.

Тя е била регионален директор на търговско акционерно дружество. Парите, които е присвоила в периода 11 май 2011 г. – 27 февруари 2013 г., са собственост на дружеството, като са й били връчени да ги пази и управлява.

Дружеството е било лицензиран оператор на неуниверсални пощенски услуги, извършвало дейност като оператор за приемане и доставки на куриерски пратки с наложен платеж и без такъв.

Установено е, че Наталия е присвоила на различни дати суми в размер от 1000 лева до 4000 лева по четири механизма. При първия механизъм тя завишавала сумите на наложени платежи, без да има разходооправдателни документи за това, при втория - правила техническа грешка в началното салдо в дневния отчет и така коригирала данни, по третия – завишавала сумите на наложените платежи, което касаело приходите и разходите в друг офис в Пловдив, а по четвъртия – намалявала началното салдо в справка „Дневен отчет“.

Тъй като била регионален директор, обвиняемата имала право да тегли суми от банковите сметки на дружеството и да ги внася за покриване на текущите разходи, както и да плаща разходи за сметка на дружеството от изтеглените от банката и наличните в касата средства. За извършените разплащания тя съставяла справка „Дневен отчет“ в края на всеки работен ден. Жената обаче имала възможност да прави корекции в дневните отчети, защото разполагала с достъп до ползваната компютърна програма на фирмата.

При разпитите в хода на разследването тя не се признала за виновна.

Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи първо заседание по делото.