В развоя на делата срещу Сидеров се вижда поредната политическа сделка. Това е мнението на адвокат Николай Хаджигенов по повод сключеното споразумение между лидера на „Атака” и прокуратурата по три обвинения. Това, че Сидеров се призна за виновен, не е адвокатска игра, посочи Хаджигенов.

Със споразумението Сидеров се признава за виновен по случаите в Батак, сблъсъка с журналист до сградата на парламента през 2013 г. и инцидента с клекшопа край Натфиз.

И трите споразумения са за пробация със задължителна регистрация по настоящ адрес, периодични срещи с пробационен служител и поправителен труд, изразяващ се в месечни удръжки от заплатата

"Волен Сидеров и катарзис е в рамките на забавното", изтъкна още адвокатът. Според Николай Хаджигенов "прокуратурата у нас е политически орган", а това, което се предлага като наказание и което прокуратурата е приела, е смешно.

От своя страна лидерът на „Атака” заявява в интервю за Нова телевизия, че е готов да се извини на всеки, когото е засегнал, да го черпя и да станем приятели.

"Аз съм човек експанзивен, който иска да върши нещата веднага" , обясни поведението си националистът.

Според Волен Сидеров и на видеото се вижда, че не той напада, а че отговаря на физически атаки към себе си.

„Освен това нещата никога не били черни или бели - имало и сиво, продължава да се оправдава Сидорев.