Временно прекратиха делото за вакъфските имоти в Пловдив. Днес бе неговото второ заседание. Делото бе прекратено по искане на адвоката на мюсюлманското вероизповедание Красимир Руев, съобщава Дарик.

Припомняме, че с делото се оспорва правото на приемственост на сегашното мюсюлманско вероизповедание относно притежаваните от някогашните мюсюлмански вероизповедни общини имоти. По време на предишното заседание хиляди протестиращи футболни фенове от цялата страна се събраха пред Съдебната палата и по Главната в Пловдив. Те протестираха срещу връщането на имотите на Главно мюфтийство в Пловдив.

На последното заседание на 7-ми февруари, адвокатът на мюсюлманското вероизповедание Красимир Руев призова двама свидетели, които разказаха по собствени спомени къде са се намирали част от имотите в Пловдив, за които Главно мюфтийство претендира.

Заседанието бе прекъсвано два пъти, заради реплики на присъстващи в залата граждани, които бяха помолени да напуснат. В първия случай, един от хората репликира адвокат Руев, който помоли за тишина. Минути по-късно в залата влезе друг мъж, който се обърна към един от свидетелите с репликата: „Ей, мангал, недей да лъжеш!".

По време на днешното заседание нямаше протестиращи фенове пред съда.