Апелативният съд в София отложи делото за убийството на Евгения Владимирова за 8 октомври. Причината е, че назначената в предходното заседание медицинска експертиза все още не е готова, съобщи БТА.

Преди два месеца се проведе първо заседание по делото, което вече е на втора инстанция, след като Софийският градски съд осъди на доживотен затвор съпругът на жертвата Орлин Владимиров и баща му Пламен. Присъдата обаче бе обжалвана.

Съдът назначи експертиза, която да установи механизма на убийството и причините за смъртта на жената. Експертизата бе поискана от защитата на двамата подсъдими. За изготвянето ѝ ще се ползват всички данни по делото, както и резултатите от аутопсията на жертвата. Експертизата следва да установи дали е вярно твърдението на Орлин Владимиров, че Евгения си е ударила главата в шкаф и това е довело до смъртта ѝ.

Според адвоката на близките на загиналата Иво Найденов, ако има различие в експертното мнение, може да се наложи нова, арбитражна експертиза.

Припомняме, 33-годишната Евгения Владимирова беше обявена за издирване след изчезването си на 13 октомври 2021 г., а месец по-късно тялото й бе открито в куфар във водоем край София. Първоначално Орлин Владимиров поддържаше версията, че съпругата му отишла на фитнес, след което трябвало да се види с приятелки, но така и не се появила на срещата. Той дори взе участие в издирването на изчезналата жена.

На 20 октомври 2023 г. на първа инстанция бяха потвърдени доживотните присъди на двамата извършители.