"МВР е будно, а не е в будна кома. МВР се чисти и в МВР текат оздравителни процеси." Това заяви служебният вътрешен министър Иван Демерджиев пред журналисти в отговор на изказването на главния прокурор от тази сутрин.

Той призова главният прокурор Иван Гешев да погледне собствената си институция, да види колко задържани прокурори има за извършване на нарушения и престъпления, колко дисциплинарни производства и да ги сравни с работата на Дирекция "Вътрешна сигурност" със задържаните и наказаните полицаи и с предадените на прокуратурата доказателства. Тогава Демерджиев е готов да коментира коя от двете институции в какво състояние се намира. "За съжаление на някои хора МВР не е в кома, а МВР си върши работата все по-добре", коментира Демерджиев.

Демерджиев добави, че МВР се чисти, ще продължи да се чисти и ще се пречисти за разлика от други държавни институции у нас - кои не посочи.

Иван Демерджиев изтъкна, че е важна оценката на президента Румен Радев за работата му като силов министър. "До последния си ден в МВР ще правя всичко необходимо, за да оправдая гласуването доверие", увери министърът, като добави, че е провел разговори с държавния глава на четири очи, но не пожела да каже какво са си казали.

МВР полагат усилия да оборудват и Гранична полиция. За да се берат плодовете на усилията на силовото ведомство, първото нещо, което се дава на граничарите, са облекла, като някои служители нямали годни облекла от 7 години. Скоро ще започнат да бъдат снабдявани с автомобили, с бронежилетки и уреди за нощно виждане.

Гешев: МВР е в будна кома

Гешев: МВР е в будна кома

Главният прокурор вижда МВР в състояние от 90-те години