Веднъж на всеки три месеца пред Комисията по правни въпроси ще бъдат изслушвани главният прокурор, председателят на ВАС и председателят на ВКС. Това решиха депутатите, гласувайки текстове от правилника за работата на Народното събрание.

Законотворците гласуваха единодушно със 189 гласа "за", без "против" и въздържали се. Предложението за изслушване беше на "Демократична България", но претърпя модификация с включването и на двамата магистрати по предложение на ДПС.

Не мина обаче и без спорове. Лидерът на "Да, България" Христо Иванов съзря в пленарна зала мнозинството на Иван Гешев. Това предизвика реакцията на соцлидера Корнелия Нинова, която излезе на трибуната и обясни, че и в предишния парламент левицата в тази зала е искала оставката на обвинител номер едно, гледайки го в очите. И сега иска тази оставка.

От ДПС също реагираха. Хамид Хамид посочи, че партията подкрепя изслушването на главния прокурор в правна комисия и се обърна към Христо Иванов, обяснявайки му: "Няма да продължавате да криете Лозан Панов."

БСП вика Гешев в парламента да каже превишава ли си правата
Обновена

БСП вика Гешев в парламента да каже превишава ли си правата

Допустимо ли е разпространението на чатове и при какви условия