Софийски градски съд остави в ареста обвинения за изнасилване Йордан Георгиев.

Медиите чуха единствено определението на съда, тъй като мярката се гледа при закрити врата. Съдия Ани Захариева засекрети съдебното заседание, тъй като изнасиленото момиче е малолетно, а в залата биха могли да се разкрият интимни данни.

Припомняме, преди дни МВР обяви за издирване три деца от столичен интернат. След като децата бяха открити, се разбра, че едното момиченце е било изнасилено от мъж с 14 присъди. За престъплението бе арестуван Георгиев.

Съдът остави обвиняемия зад решетките, тъй като той няма документи, посочил е като свой адрес фургон във „Враждебна”, в който живее. Според съда има опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление.

Доказателствата сочат на този етап за негова вина. Съдът се аргументира и с многобройните му присъди.

Едно от избягалите от социален дом деца вероятно е било изнасилено

Едно от избягалите от социален дом деца вероятно е било изнасилено

Има арестуван

Все още не е изготвена ДНК-експертиза, стана ясно от думите на прокурор Антон Радойнов след заседанието. Според представителя на държавното обвинение има достатъчно доказателства за това, че престъплението е било извършено. Освен свидетелските показания са направени огледи и следствени експерименти.

Прокурорът посочи обаче, че разследването е в ранен стадий и евентуално ще бъдат повдигнати и други обвинения.

Адвокатът на обвиняемия Красимир Георгиев заяви, че подзащитният му се е запознал с пострадалата във въпросния ден. Не отрича, че е имало сексуален акт. Пред защитника си той обяснил, че не е осъществил принуда спрямо момичето.

Решението на съда подлежи на обжалване в тридневен срок. Ако това се случи, Апелативният съд ще заседава на 20 октомври.