РУ МВР Лом залови трима непълнолетни, пребили възрастен мъж за 5,80 лв., шушляков елек и мъжка блуза. Пострадалият е в кома в МБАЛ Лом, с опасност за живота, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В събота срещу неделя дежурните полицаи в гр. Лом са получили сигнал, че е намерен мъж в безпомощно състояние в частен дом в с. Септемврийци.

Лицето, подало сигнала, се е представило за внук на пострадалия. 87-годишният мъж е бил намерен от служител на Полицейския участък в гр. Вълчедръм в безпомощно състояние, на пода под масата, с видими наранявания в областта на главата.

Незабавно е уведомен екип от спешен медицински център в гр. Вълчедръм и пострадалият е транспортиран в МБАЛ в гр. Лом, където е настанен неконтактен, с опасност за живота.

Сформирана е дежурна оперативна група, която след като извършва оглед на  местопроизшествието открива дактилоскопни следи и вероятните оръдия на престъплението - метална тръба, нож и чук с червено-кафяви петна.

Полицаите тръгват по "горещите следи" на престъпниците и бързо установяват извършителите - група от двама малолетни и един непълнолетен, и тримата от с. Септемврийци. Нападателите са съответно на 10, 13 и 14-годишна възраст.

Тримата младежи са доведени в РУ МВР Лом, където в присъствието на инспектор от детска педагогическа стая са разпитани и са направили самопризнания. Трите лица са разпитани и пред съдия от Окръжен съд - Монтана. Проведени са следствени експерименти, при които начинаещите престъпници са описали начина на извършване на деянието.

Оказва се, че едно от момчетата е мнимият внук, подал сигнала в полицията.
При направената справка е установено, че и тримата се водят на отчет в детска педагогическа стая в РУ МВР Лом.