Софийският наказателен съд е осъдил на 9 години затвор Янко Ваташки. Наложена му е и глоба в размер на 7000 лева, съобщават от съдебната институция.

Ваташки трябва да изтърпи наказанието си при първоначален строг режим.

Състав на спецсъда е признал Ваташки за виновен, че на 29 юли миналата година в столичния кв. „Овча купел” е заплашил Камелия Човалинова и съпруга й. Чрез заплахата обвиняемият принудил жената да му даде 5000 лева.

Той й заявил: „На ти телефона! Е, обади се на полицията! Какво ме заплашваш с тия полицаи? Ще те изхвърля от седмия етаж!", „Ей, вие двамата, театър ли ми разигравате? Я се разбирайте кой има пари и да ми ги дава веднага, да не ви пребия!".

С тези заплахи Янко Ваташки принудил Камелия Човалинова да го придружи до офиса на „Първа инвестиционна банка” на бул. „Монтевидео” и да изтегли 5000 лв., които да му даде. Жената трябвало да остави парите в жабката на автомобила, с който Ваташкия я возел. „Опел Вектрата” била на съпруга на Камелия – Марин Йорданов Човалинов.

От спецсъда поясняват, че престъплението е извършено при условията на опасен рецидив. Преди това Ваташки е бил осъден на най-малко една година условно за тежко умишлено престъпление.