Девет души са загинали при пожар в дома за възрастни хора в провадийското село Рояк. Други двама са в тежко състояние.

Сигналът е подаден малко преди 18 часа тази вечер. Веднага на място са изпратени 5 пожарни и спасителни екипа. Извършена е евакуация на възрастните хора, които са обитавали дома, съобщиха от МВР.

Огънят е започнал от покривната конструкция на сградата и е засегнал третия етаж. Първоначалната информация на МВР беше за шестима загинали, както и за обгазени хора.

По-късно обаче бе съобщено за девет жертви.

Георги Георгиев, кмет на община Дългопол, към която е село Рояк, потвърди пред националното радио, че загиналите са деветима. 

Пожарът е локализиран, гасителните действия продължават под ръководството на директора на РДПБЗН -Варна комисар Тихомир Тотев.

"Пострадалите са отделени в един ъгъл на двора - за тях се грижи персоналът на дома и хора от общината. Бърза помощ потвърди, че девет човека са починали. Причината за огъня не е ясна", съобщи пред Нова телевизия Тотев.

По-късно пред националната телевизия той каза, че пожарът вече е овладян.

Предстои извършване на оглед. Пред BTV директорът на дома Милена Мазурик заяви, че причините ще се изясняват в утрешния ден. 

От Окръжна прокуратура-Варна съобщиха, че са образували досъдебно производство по случая. На място е административният ръководител окръжен прокурор Красимир Конов, който ще ръководи действията по първоначалните огледи. Предстои да бъдат назначени различни експертизи. 

Около 60 души са настанени в социалното заведение.

Трима загинали след пожар в COVID отделението на болницата в Сливен
Обновена

Трима загинали след пожар в COVID отделението на болницата в Сливен

Вероятно става въпрос за небрежност от страна на пациент