Русенската окръжна прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу 66-годишен, обвинен за убийството на 68-годишна жена, съобщиха от прокуратурата.
По искане на прокуратурата обвиняемият е арестуван и е приведен в затвора. Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Джелял Ю. е обвинен за това, че на 11 май 2017 г. в село Голямо Враново, област Русе, умишлено умъртвил Райме Х. на 68 години по особено жесток и мъчителен начин.

Според документите, въпреки напредналата си възраст, обвиняемият проявявал интерес към жените и търсел интимна близост с тях. Пострадалата била вдовица и живеела сама в къща на края на селото.

На въпросната дата обвиняемият отишъл до дома на убитата. Влязъл в двора, приближил се до жената, която поливала ягодите и когато заявил желанието си към нея, но тя го изгонила. Ядосан от това, по-късно обвиняемият отново отишъл в жилището на жената и я удушил.

За това престъпление законът предвижда наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Следователите са огледали местопроизшествието, направили са претърсване и изземване, разпити на свидетели, справки, психиатрични, медицински, технически и ДНК експертизи.