От Окръжна прокуратура-Пловдив внесоха в съда обвинителен акт срещу 58-годишната Нина Д. за теглене на 10 570 лева с чужда карта. Между 7 април и 16 юни тя е извършила 33 незаконни тегления от различни банкомати, пише Марица. Обвиняемата може да получи от две до осем години и глоба до двойния размер на откраднатата сума.

Нина Д. била роднина на втората съпруга на 81-годишен мъж от Асеновград. Той починал през април 2014 г., за което обвиняемата разбрала от жената, наета да се грижи за него. Втората съпруга също била починала.

От втория си брак мъжът нямал деца и единственият му наследник била дъщеря му от първия брак. След като разбрала, че възрастният мъж е починал, Нина Д. отишла в дома му и взела оттам папка с различни документи, дебитната му карта и данните за ПИН-кода.

След погребението, тя се срещнала с дъщерята на починалия и й обяснила, че баща й имал пари на влог в банка, като поискала да й предостави половината сума от този влог, понеже се била грижила за баща й.

Тъй като не получила утвърдителен отговор, започнала да тегли пари от различни банкомати в Пловдив и Асеновград. Сумите варирали от 10 лева до 400 лева.

Когато пострадалата отишла да прехвърли влога на баща си на свое име, установила, че в картата имало само 66 лева и сигнализирала компетентните органи. Обвиняемата е с мярка за неотклонение "подписка".