Ловешкият окръжен съд пусна под домашен арест шофьор, убил двама млади в зверска катастрофа край Луковит, съобщава Дарик.

Припомняме, жестоката катастрофа стана на 5 май тази година. В тежкия пътен инцидент загинаха плевенските студенти Владислав Горанов и Николай Менков. Други двама - Иван Гюмишев и Цветелина Таслакова бяха ранени. Третото момче се възстановява вече вкъщи, но момичето продължава да се бори за живота си в болницата. Направени са й над 20 хирургически интервенции, включително и черепно-мозъчна операция. Наскоро обаче е открит тромб в сърцето й и лекарите правят всичко възможно да я спасят.

След инцидента 30-годишният Хуриет Сюлейманов избягал от местопроизшествието. Той се укрил в къща наблизо, като оставил приятелката си Албена да поеме вината, тъй като той дори бил с отнета книжка. Сюлейманов е стар познайник на органите на реда и на правосъдието - той има 12 присъди за престъпления от общ характер.

Той е роден в Разград, но адресната му регистрация е в столицата. Затова ще чака процеса в дома си в жк „Младост" в София.

„Не казвам, че съм невинен или виновен. Съжалявам. Тръгнах да помогна, ама не знам какво стана, паника", заяви пред съда младият мъж.

Съдът, председателстван от Йовка Казанджиева, измени мярката за неотклонение в по-лека, тъй като е изтекъл двумесечният законов срок, в който обвиняем може да бъде задържан в ареста, без да му е повдигнато обвинение.

Мярката може да бъде обжалвана и протестирана в 7-дневен срок пред Апелативен съд-Велико Търново. Наблюдаващият прокурор Валентин Вълков заяви, че ще го направи. Заседанието е насрочено за 17 юли от 10.00 часа.