Обвиненият в убийството на студентката Радостина Евтимова - Георги Цветанов получи доживотна присъда от Варненския окръжен съд, предаде БНР.

Присъдени са и 200 хиляди лева кръвнина, които Георги трябва да изплати - по 100 хиляди на всеки от родителите.
Той ще трябва да заплати и 8000 лв. за съдебни разноски.

Цветанов бе обвинен в две тежки престъпления - изнасилването на момичето и за убийството, извършено с особена жестокост.

Бащата на Цветанов е заявил след произнасянето на присъдата, че синът му е невинен и делото е манипулирано.

Според обвинението обаче той е убил Радостина по особено жесток и мъчителен за жертвата начин, нанасяйки й 53 прободни рани с нож по цялото тяло.

Най-вероятно защитата на Георги ще обжалва присъдата.
Според четиримата защитници на подсъдимия 21-годишният Георги е несправедливо обвинен.

В хода на целия процес бяха изслушани близо 20 свидетели, близки на Радостина и Георги. Бяха назначени съдебно-медицински, психиатрична, биологична, дактилоскопна, трасологична, технически и ДНК експертизи, в това число и допълнително поискани от защитата.

Припомняме, тялото на студентката беше открито на 6 март 2009 година в апартамента на приятеля й.

Георги, който е син на бившия лидер на СДС във Варна, разказа, че в нощта на фаталния инцидент е спал в апартамента, но отричаше той да е извършил престъплението.

По тялото на момичето бяха нанесени над 50 удара с нож. Преди тях жертвата е била изнасилена и е получила множество прорезни и прободни рани, както и травматологични наранявания по цялото тяло, показа експертизата.

Жертвата се е защитавала, за което се съди по нараняванията на дланите й.
Според вещите лица Радостина се е опитвала да хване ножа, с който са й нанасяни ударите.

Преди да бъде заклана студентката е била зверски пребита, за което свидетелстват избитите зъби, счупеният нос и уврежданията на мозъка.

Часът на смъртта не може да бъде определен с точност, но след фаталните пробождания Радостина е била още жива и е прекарала в агония около 15 минути.

Младежът и убитата Радостина са били състуденти в Икономическия университет в морския град.